dinsdag 13 augustus 2019

Dag 16 - ANHM and Friends in the City

Het is vandaag dinsdag 6 augustus



Vanochtend mooi op tijd, om 9:00 stonden we buiten. De trein ging ook redelijk vlotjes en iets na 10en stapten we bij ANHM binnen. Zouden we het metrosysteem dan toch gaan snappen? Op onze laatste dag?
Wow, wat een gaaf museum. De hal is al prachtig, er staan skeletten van een dino met een kleintje. Omdat het zo groot is hebben we van te voren wat highlights uitgezocht.

Eerst de Afrikaanse zoogdieren zaal. Mooi opgezet met een soort etalages met scenes uit verschillende landen. We zien gnoe's, leeuwen, gorilla's en vele andere soorten. In het midden staat een kudde Afrikaanse olifanten, heel mooi gedaan.

Volgende stop is de Oceaan zaal. Via een ruimte waarin de evolutie wordt toegelicht komen we in deze mega ruimte. Hier hangt een 28 meter blauwe vinvis model. Zo mooi. Ook hier weer etalages van waterdieren en zeeleeuwen, vogels, inktvissen.

Ook weer heel mooi gemaakt. Deze beesten zijn overigens wel allemaal echt. Het museum had in de 19e eeuw al collecteurs in dienst die op pad gingen om al deze dieren te verzamelen.



Het is inmiddels 11 uur en we hebben wel zin in koffie. In het grote restaurant zit iedereen al aan de friet en curry. Het is 11 uur. Wij zoeken snel koffiebar op. Beter!

Hier hebben tenminste een goede cappu. De aardige meneer maakt voor Annabel en Lauren een speciale variant maar we merken geen verschil. Het is de gedachte die telt.





Nu gaan we naar de andere verdiepingen. Het T-rex model is gewild. maar we willen ook de mensen afdeling zien, die waar Ross uit Friends werkt. Ook hier zijn de displays met neanderthalers en andere voorvaderen heel tof.
De educatieve waarde van dit museum is enorm. Leuke info, veel ondersteunend beeldmateriaal. De Engelse jongen uit de metro zei dat dit het mooiste museum is dat hij kent (en hij werkt in de kunstwereld). Ik snap het wel, ik vind het ook prachtig. Je hebt alleen echt een week nodig als je alles wilt doen, zien en lezen. De meiden genieten ook van alles wat ze zien.

In het museum lopen ook veel schoolklassen rond. Dit zijn ongetwijfeld een soort bso kampen want de zomervakantie duurt hier 3 maanden. Ga dat maar eens oplossen als werkende ouders. Dan stuur je je kind dus op kamp.

Hoe graag we ook zouden willen blijven, er staan nog een paar wensen op het lijstje. Dus we gaan op zoek naar de uitgang in dit doolhof. Buiten zien we dat het heeft geregend!  Snel naar metro want we kunnen met de blauwe trein naar Hudsons Yard. We mixen 2 en 3 personen kaartje en nu moeten de meiden de kaart optoppen met de creditkaart. Mooie test voor Lauren. Het lukt natuurlijk, en we gaan weer door. Voor de verandering halen we broodjes bij de Subway, mmm geeft mij maar Pret.



We komen nog langs een politiebureau en de hele straat staat vol joekels van politieauto's. En dit schatje.

Binnen in Hudsons yard mogen we op bankje van conciƫrge even lunchen en rusten.
















Laurens zonnebril is kapot gegaan dus we kijken in een paar winkels of we een vervanging kunnen vinden maar dat lukt helaas niet. 'Wel vinden we Dylan's Candystore, de hipste snoepwinkel van New York. Hier slaan we onze slag. Vanuit het grote raam zien we de Vessel, dit is New Yorks nieuwste attractie. Het ziet er echt heel tof uit maar niemand heeft meer zin om te klimmen. Het blijft dus bij wat foto's.

 
Jur heeft het Highline Park aan de wensenlijst toegevoegd. Dit is een park, gemaakt op de oude, verhoogde, spoorlijn die van Hudsons Yard naar Greenwich Village loopt. En hier ligt ons eindpunt van vandaag dus dat is een leuke route om te lopen. Dwars door de ruigste wijk van New York, de Meatpacking District. We schuifelen in optocht over de Highline. Onderweg veel streetart en graffity. Er wordt ook veel gebouwd dus oude omgebouwde pakhuizen staan naast spiksplinternieuwe hightech appartementengebouwen. Overal zie je kranen en hoor je de cementmachines. Er staan zelfs hele stukken Highline in de steigers, wie had dat gedacht?

Het is inmiddels weer warm en zonnig en de luchtvochtigheid is hoog. Als we aan het eind van de Highline zijn gekomen is de eerste stop de Magnolia Bakery, ik wil nu wel zo'n speciale cheesecake proeven. Ook was dit de hangout van Carrie Bradshaw uit Sex and the City (DE tv serie aan het eind van de jaren 90). We nemen Key lime, blueberry cheesecake een chocolate chip cookie en Annabel gaat voor Red Velvet. 30 dollar voor 4 taartjes. This better be good!











Koffie willen we van Starbucks, die zit even verderop. We lopen door Perry Street en op nummer 66 woonde Carrie. Even pictures nemen natuurlijk, als de Japanners klaar zijn kunnen wij ook.

Het is bijna lachwekkend hoe iedereen op dezelfde manier 7 keer poseert, met het haar speelt, links kijk, rechts kijkt en tuitmondje maakt. Alle meiden, waar ook vandaan, doen dit. If it's  not on Instagram it didn't happen!

Ik moet nog even oefenen ;-)








Als we de koffie ook hebben lopen we richting onze allerlaatste stop het Friends Appartement. Op de hoek pauzeren we op de trap van een mooie brownstone en genieten van koffie en cheesecake. Lekker hoor! Dan ook hier een uitgebreide fotosessie, want Friends is weer helemaal hot sinds het op Netflix staat. Ik denk dat Annabel de meeste afleveringen kan naspelen. We overleggen wat we doen.
Al onze voeten zeggen: kappen nu. Het 34th street Path station zit vlakbij. Wil ik nog naar Flatiron? Ja eigenlijk wel maar lukt niet meer. Pijn. Dus lekker naar huis. Vlakbij ons eigen station pikken we pizza en mcDonalds op en dan gaan de voetjes omhoog. De pizza is heel smerig. Het zij zo. De allerlaatste was gaat aan en ik maak nog snel de aantekeningen voor deze  blog. Ik loop echt achter maar door de aantekeningen kan ik relatief makkelijk later alsnog een blog maken. Zo meteen de koffers zoveel mogelijk inpakken want morgen gaan we weer verder. De hoofdstad wacht op ons!

Vandaag hebben we 17.500 stappen gezet en 8 blaren pleisters gebruikt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten