zaterdag 3 augustus 2019

Dag 10 - Pancakes en Beluga

Het is woensdag 31 juli

Vroeg uit de veren, aankleden en gaan: het Amerikaanse ontbijt wacht. De diner ziet eruit zoals we van een diner verwachten. De stoeltjes zijn groen en blauw en de serveerster (die eruit ziet alsof ze net nog een snuif Crystal Meth heeft genomen) doet erg haar best.

We kiezen voor omeletten, pancakes en wafels. Het is natuurlijk weer veel te veel maar ook wel heel lekker. Nu kunnen we er wel weer een poosje tegenaan. Het is wederom een hele warme dag. Onze eerste stop, het Mystic Aquarium, zit op een halve mijl van ons hotel en dat vinden we echt te dichtbij om de auto te pakken. Even doorzetten dus.
Bij de kassa staan we achter een hele grote groep gehandicapte mensen die maar langzaam vooruit komen. Een aardig mevrouw loodst ons via een aparte kassa naar binnen alwaar we 174 dollar (!) entree betalen. Slik, this beter be good!


De Beluga walvissen  zijn niet te missen. In een groot aquarium met metershoog glas zien we zowel boven als onder water zwemmen. Wat een bijzondere, gekke beesten. Spierwit in een wereld van blauw en groen. Ze hebben het blijkbaar naar hun zin want ze komen iedereen bij het raam begroeten. Sociale beesten. In een apart badje zit 1 Beluga met zijn of haar kop in de lucht. De hele tijd. Ziet er gek uit. Zou die in de war zijn? Jur denkt dat hij bruin probeert te worden. We zullen het nooit weten.




































Om de hoek wonen de Steller zeeleeuwen. Er zijn drie vrouwtjes en een mannetje, Astor. Een joekel van een beest. In dit aquarium worden beesten opgevangen die tijdelijk wat hulp nodig hebben en dan is het streven ze weer in de natuur uit te zetten.

Astor dacht hier anders over. De eerste keer dat ze hem op het strand uit zijn kratje loslieten bleek hij zich uit alle macht, met zijn flippers, tegen de zijkanten van het krat te verschansen. Toen ie eindelijk losgeschud was en in de zee zat kwam hij net zo hard weer terug zwemmen. Bij poging 2 werd hij midden op zee overboord gezet. Iedereen blij, het was gelukt! Toen de boot in de haven aankwam zat mijnheer al te wachten. Bij de derde poging sloot hij zich aan bij een voorbij wandelende schoolklas. 
Misschien mocht hij bij hen blijven? Het aquarium heeft hem toen maar weer opgehaald en sindsdien is hij de mascotte van het aquarium.
Overal staan medewerkers die leuke verhalen  en wetenswaardigheden over de dieren vertellen. Om even wat koelte op te zoeken besluiten we de zeeleeuwen show te bezoeken. Niet perse heel diervriendelijk, maar we zijn er nu toch (jaja slap excuus). De show is heel grappig, typisch Amerikaans. De acts zijn gebaseerd op tv programma's zoals de Voice en Baywatch. Ondertussen is er moralistisch ondertoontje over recyclen, goed voor de aarde zorgen enz. Maar niet super storend.



















De volgende attractie is het bad met roggen, deze mag je aaien. Wel eerst je ringen, horloges, armbanden en elastiekjes afdoen want die zijn gevaarlijk voor de beesten. Dit riedeltje werd elke 4 minuten omgeroepen. Je kon ze ook voeren maar daar moest je een apart kaartje voor kopen. Geen zin om in de rij te staan.
Binnen waren nog prachtige aquaria met diverse soorten vissen uit verschillende delen van de wereld. Grote haaien, kleine zeepaardjes. Ook hier konden we weer aaien: haaien, zeesterren, kreeftjes, krabben en kleinere roggen.

 


Buiten hebben we nog een poos bij de pinguïns gekeken. Deze zwommen in ieder geval, heel anders dan die suffe beesten in Dierenpark Amersfoort die alleen maar aan de kant staan te chillen. Kikkervisjes on speed zaten in de grote vijver, deze waren minstens 7 cm groot.
Al met al een leuk aquarium, ik zou er niet voor omrijden.

Terugsjokken naar het hotel, de kinderen vonden ons idee om te aan lopen echt heel suf,  en toen waren we toe aan het zwembad. Afkoelen! Beter dan nog door te gaan naar de oude haven waar ook een open lucht museum is. Het is mooi geweest.









 

 

We gaan na zwembad en douche wel naar het plaatsje toe. Het blijkt heel schattig plaatsje met middenin een bascule brug. Van de oude haven en de boten die daar liggen (de Mayflower, een oude walvisvaarder) zien we helemaal niets, dat hebben ze slim gedaan. Eerst entree betalen dan geschiedenis snuiven. Nou ja, niets aan te doen.

We eten in een Italiaans restaurant. De pizza's zijn heerlijk, de pasta's een tikje raar. Een Italiaanse chef zou ze niet op tafel gezet hebben. Ik hoef in ieder geval geen toetje mee, scheelt weer calorieën.

Mysic is bekend van de film Mystic Pizza met Julia Roberts uit 1988. We zijn inmiddels in onze vierde staat: Connecticut.

Morgen naar staat nummer 5: New York! We hebben de airbnb nogmaals gecontact. Toch wel een beetje spannend, wat als het fake was? Maar we worden van harte verwacht dus het backup hotel is gecanceld. Een beetje living on the edge....

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten