woensdag 7 augustus 2019

Dag 14 - Central Park en Top of the Rock

Het is zondag 4 augustus

Iedereen moe na gister. We kunnen niet anders dan vertragen. Iedereen blijft wat langer liggen en we gaan chill op pad.
We hebben drie stopjes op de planning: eerst gaan we naar het National History Museum, lunch bij the Shake Shack (veel goede verhalen over gelezen) dan de bedachte route in Central Park inclusief een lange pauze op een fijn plekje inde schaduw met ereaders en picknick en als laatste gaan we om 19:20 naar de bovenste, verdieping van Top of the Rock. Zou te doen moeten zijn op de warmste dag van deze week.

Helaas, zaken lopen anders. Het is weekend en veel treinen en metro's rijden niet door allerlei omstandigheden. Ook zijn er veel opstopingen en staan we stil in tunnels. We zitten wel dus we houden vol. In de Path trein hebben we een leuk gesprek met een Engels stel dat op bezoek is bij hun zoon die al jaren in NY woont. we wisselen tips uit en komen erachter dat ze geen Brexiteers zijn. Aan het idee dat Boris Johnson nu hun president is waren ze ook nog niet helemaal gewend. Als metro kenner gaf de zoon ons nog een handigere route naar het museum, dat hielp. Inmiddels was het bijna 12:00 en besloten we eerst te gaan lunchen en dan het museum te doen. Nou Shake Shack goede tip? Getver, mijn verantwoorde burger was nog rauw, de linksdraaiende milkshakes waren lauw en de friet was koud. Ik vond het geen succes. Er was airco, dat is fijn want het is echt pleuris heet, om de tieners te quoten.

Bij het Museum aangekomen staat een rij die de hoe van het blok omgaat, in de brandende zon. Dat gaan we dus niet doen. Ik beloof Annabel dat we een andere dag de route aanpassen want we willen deze plek allemaal graag bezoeken. Het standbeeld met de 3 figuren voor het museum ziet er in mijn  ogen wat dubieus uit, niet meer van deze tijd. Er wordt tekst en uitleg gegeven:






Snel het park is, want schaduw. Daar lopen we meteen tegen de turtle vijver aan. De roeibootjes zien er heel leuk uit maar unaniem vinden we het een no go. Het wordt eentonig: maar te warm!


Via Strawberry Fields, de gedenkplek voor John Lennon die hier vlakbij is neergeschoten gaan we richting de Sheep Meadow. Op de gedenkplek liggen mensen de typische Insta poses aan te nemen. Echt raar.









Onder een hele grote boom leggen we onze kleedjes neer en storten we ter aarde. Drinken en een boek, meer willen we niet. Jur en Olivia doen nog wat spelletjes Uno, en Jur loopt een extra rondje. Ik denk dat hij wat in de war was.
Het uitzicht op de hoge gebouwen, de frisbee spelende mensen en tetterende meisjes over hun alledaagse jongensproblemen geven wel een echte New York vibe. Zo rustgevend dat het zou kunnen dat ik even heb geslapen.

Na een paar uurtjes hijsen we onszelf toch maar weer omhoog. We willen nog een paar dingen in het park zien. De Cherry Hill Fountain, uit tv serie Friends, staat  in de steigers. lekker dan. Via de Literary walk gaan we langzaam naar de uitgang. We komen langs een grappig plekje waar mensen skaten. Bejaarden met goede moves en dito outfits.  Dit is wat we verwachten van New York, gekkigheid.!

 

Voor de rest is het jammer dat deze dag toch een beetje in de soep loopt. Ik voel de teleurstelling dat we niet alles kunnen doen zoals ik dat gehoopt had. Maar het gaat niet en het wil niet. Het kost me een kwartiertje om dit te parkeren. Dan onwards en upwards!

Via 5th Avenue gaan we langzaam richting Rockefeller Plaza. In de mega Apple store hoopt Annabel dat ik een nieuwe telefoon koop zodat zij de mijne kan overnemen. Jammer voor haar want ik heb een redelijk nieuwe. De verleiding is er wel even, want hij kost hier maar de helft!!!!!

Volgende stop (we lopen een beetje van airco naar airco om het dragelijk te houden) is de Trump Tower. Lauren weigert om naar binnen te gaan. We zien dat er een icecream parlour is, goed excuus om deze wansmaak eens van dichtbij te zien. Alles is koper en goud, watervallen en winkeltjes met Trump merchandise. In de lift staat een echt Abeltje, in matching outfit.

Tegenover de Trump Tower is een protestmars aan de gang. De man is niet geliefd. Er staan echter ook een paar pro Trump aanhangers, maar die kunnen niet tegen het vergale geweld van de tegenstanders op.







Een stukje verderop is de flagship Abercrombie en Fitch winkel. Ook hier is het lekker koel dus prima dat Olivia een jurkje past en graag wil hebben. Het wordt een beetje saai maar hierna zitten we heerlijk bij de Pret om een broodje te eten. We vinden het gewoon lekker (en gezond) 😊.

 



Inmiddels is het golden hour aangebroken en in dit mooie zonlicht lopen we de laatste meters naar Rockefeller Center. We moeten nog even wachten dus tijd om wat foto's te maken en nog even bij de FAO Schwarz de beer te knuffelen. . Om 19:15 mogen we eindelijk naar boven. In de supersnelle lift, 67 verdiepingen naar boven. Dat merk je wel aan je oren!

Wow wat cool, we zijn net voor schemering. Mooi uitzicht op Cengtal Park en Empire State Building. Het Chrysler Building zie je net niet helemaal, er staat een groot lelijk gebouw voor. We maken de zonsondergang mee en voelen zelfs een paar regen spetters. Vette bui in de verte in Jersey City, in de buurt van ons appartement.


 

Beneden pakken we gauw weer een Lyft, soepeltjes deze keer. Zowel de pickup als de rijstijl van meneer Yongqin. We zijn om 21:00 thuis. Hier heeft het inderdaad hard geregend, we dansen om de plassen heen.

Wat een dag. Niet helemaal zoals gepland maar na wat hercalculeren en herpakken toch nog goed geëindigd













.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten