zondag 4 augustus 2019

Dag 12 - Downton Manhattan en Best Buy

Het is vrijdag 2 augustus

We hebben allemaal heerlijk geslapen. Jur en ik zijn vroeg wakker, de meiden hebben daar wat meer moeite mee. Geen probleem, we rommelen wat aan en draaien nog een was. Fijn dat straks alles weer schoon is.
Nadat iedereen een Insta waardige outfit heeft aangetrokken en heeft ontbeten gaan we om 9:00 dan toch op pad. We hoeven alleen maar de straat over te steken en we zijn bij Journal Square Transportation Center.

Een aardige dame legt ons uit welke kaartjes we nodig hebben en dan gaan we richting Manhattan, naar station World Trade Center. Dit nieuwe station heet ook het Oculus en ziet er uit als het geraamte van een walvis. Door de ramen zien we het One World Trade Center zachtjes glimmen in de zon.


Buiten laten we de drukte even op ons inwerken. En de hoogte van de gebouwen. Het is cool maar nog niet overweldigend. De koffie bij de Pret a Manger ruikt lekker en we besluiten daar meteen lunch in te slaan zodat we op Staten Island kunnen picknicken.
We besluiten naar de Terminal te lopen, het lijkt niet ver. We lopen op Broadway. Onderweg zien we meteen de Charging Bull staan, en we gaan in de rij voor een foto. Voor good luck raak ik ook nog even zijn kroonjuwelen aan, de rest durft dat niet. Watjes, haha.


We lopen heel soepeltjes de Ferry op die daarna meteen wegvaart. Goed getimed! 10:30 en we lopen voor op schema 😁. Het is een tochtje van een half uur. Het uitzicht op het kleiner wordende Manhattan is prachtig. Eerst varen we langs Ellis Island waar vroeger de immigranten voor het eerst kennismaakten met hun nieuwe vaderland. Lady Liberty, waar deze trip natuurlijk om te doen is, komt langzaam dichterbij. We hebben een mooi plekje aan de reling en kunnen haar goed vastleggen. Het weer is een beetje heiig maar het uitzicht is er niet minder om.





Na een half uurtje leggen we aan en wordt iedereen van boord gemaand. Ook die coole gasten die achter de bankjes wegdoken. We kunnen niet meteen mee terug maar daar hadden we rekening mee gehouden dus we smullen alvast van de Pret broodjes. Varen maakt hongerig.

Kan Olivia mooi ook even poseren met haar nieuwe Harry Potter kniekousen uit Salem.

Met de volgende boot kunnen we wel terug dus op naar Manhattan. We staan voorop het schip en het is heel tof om de skyline langzaam dichterbij te zien komen. Op links zien we zelfs het hoge gebouw dat naast ons appartementencomplex staat. Op rechts bewonderen we de Brooklyn Bridge vast.


Na aankomst lopen we Battery Park in. Hier gaan we kijken of de Seaglass Carousel echt zo mooi is als hij lijkt. Het is even zoeken naar de ingang van het park want er wordt overal volop verbouwd. We merken dat we aan zee zijn, je ruikt het en het windje is heerlijk verkoelend. Hret park is mooi, veel verschillende planten en bloemen. De Carousel staat in een bijpassend prieeltje. Het ziet er prachtig uit. Een ritje kost 5 dollar en alle drie de dames willen een rondje mee.


Sprookjesachtige muziek, parelmoeren vissen en zeedieren, zwieren en zwaaien het is echt een feestje. Leuke tussenstop!







Via het Netherland Monument lopen we het park weer uit. Dit monument is opgericht om aan te geven dat de Nederlanders in 1614 de stad New Amsterdam hier oprichtten en daarmee zijn "wij" toch de grondleggers van het moderne New York. Grappig om de Nederlandse tekst hier te lezen.







 
Je kunt natuurlijk niet op Wallstreet zijn en niet de New York stock exchange bekijken. Dus dat wordt onze route. We poseren hier wat af, ook samen met Fearless Girl. Het verhaal over dit beeld spreekt Olivia en Annabel wel aan. Stoere chick!
Mocht je meer willen lezen: https://en.wikipedia.org/wiki/Fearless_Girl


Wij gaan weer door, eerste even een ijsje bij de Mac scoren en de handen wassen. We hebben ons namelijk net weer goed ingesmeerd. Want dat verhaal met die ezel en die steen, no way!
Het is trouwens best lekker weer. Niet te warm (als we niet opzettelijk in de zon gaan staan) en het briesje voelen we ook steeds. De voeten beginnen ook wat meer aanwezig te zijn maar we gaan nog even door. Next stop is Century 21. Dit is een grote shopping walhalla voor fashionista's. Hier vind je designer oufits tegen Zeeman prijzen. Nou ja, een doorzichtig plastic rokje beplakt met glimmende steentjes van Michael Kors koop je hier voor 465 dollar ipv 1475,=. Dat soort aanbiedingen. Maar goed, leuk om te zien en te kijken of we toch nog een koopje tussen uit kunnen vissen.
Dit lukt op de lingerie afdeling waar Tommy Hilfigger en Calvin Klein extreem goedkoop zijn. Leuk inslaan dus.

Om 15:30 staan we bij het 9/11 memorial. Het is er druk en ook heel rustig. Het vijvers zijn enorm, de vermelde namen van de 2977 slachtoffers, maken indruk. Bij een aantal zien we een witte roos, deze persoon zou vandaag jarig zijn geweest.







Het One World Trade Centrer, the Freedom Tower, staat hoog en glimmend ernaast, de boodschap "wij buigen niet en gaan nog hoger" is duidelijk. Het gebouw is 541 meter hoog (1776 feet, een verwijzing naar het jaar waarin de Declaration of Independence werd getekend) maar dat voel en zie je niet. Het is te abstract, denk ik.

De geplande route van vandaag zit erop. Het is echter nog vroeg, Annabel wil heel graag haar draadloze koptelefoon van Beats by dr Dre gaan kopen. Er zit een Best Buy in de buurt dus vooruit maar. We gaan wel met de metro want de voeten protesteren nu wat harder. Het systeem vraagt wat oefening want ondanks de voorbereiding zitten we toch in een express train en zoeven we te ver door. Stukje terug met de local en we zijn. We duimen dat de goede kleur op voorraad is zodat we dit klusje kunnen afvinken.
Praise the Lord, we hebben hem!

Iedereen heeft inmiddels honger, tja vroege lunch, dan krijg je dat. De Burger en Barrel ziet er goed en gezellig uit.  We laten ons de (vega) burgers en (zoete aardappel) frietjes goed smaken en besluiten dan via een kleine omweg naar het appartement te gaan. Olivia is moe en we hebben nog 4 dagen voor de boeg. We pauzeren nog even op Washington Square. De straatmuzikanten blazen nog een vrolijk liedje, skaters proberen coole tricks en we zijn getuige van een huwelijksaanzoek (op z'n knie!) onder de Washington Square Arch. Hoe romantisch.

Dan met de oranje Path trein terug naar Jersey en om 19:30 zijn we thuis. Iedereen stort op een fijn plekje neer, test haar nieuwe koptelefoon, zoekt Instafoto's uit of typt een blogje. Wat een fijne eerste dag in NYC.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten